Vanaf woensdag 28 april 2021 mogen de horecaterrassen weer open. Dit gaat echter gepaard met de nodige restricties om de volksgezondheid te waarborgen. De Horeca Alliantie heeft het horeca protocol aangepast. In de nieuwe versie staan de huidige voorwaarden beschreven. Dit protocol is getoetst bij de betrokken ministeries in Den Haag.
De populaire online gezondheidscheck van website Veiliguitindehoreca.nl is sinds vandaag sterk vereenvoudigd. Dagelijks wordt hij duizenden keren gebruikt.
Brancheorganisaties VCHO, ProFri en NHG luiden de noodklok. Er bestaat zoveel onduidelijkheid over de begrippen ‘zelfstandige functie’ en of ‘afzonderlijke ruimtes’ in horecabedrijven, dat de regels overal verschillend worden uitgelegd en onderhevig is aan willekeur.
Platform Veilig Uit In de Horeca heeft een functie toegevoegd aan haar website. Naast de gezondheidscheck voor gasten, kan nu ook eenvoudig de gezondheid van medewerkers worden gecheckt. Brancheorganisaties VCHO, ProFri en NHG komen met deze extra dienst tegemoet aan wensen uit de markt.
Voor veel ondernemers voelde het gisteren als een nieuwe start. Een van de collega’s verwoordde het als volgt: ‘Ik vond de aanloop naar de heropening spannender, dan toen ik met mijn zaak begon’.
Het nieuwe landelijke model van de noodverordening geeft ruimte aan horecabedrijven met meerdere zelfstandige functies onder één dak.
Brancheorganisaties VCHO, NHG en ProFri lanceren een voorziening die het ondernemers eenvoudiger maakt per 1 juni te voldoen aan het corona-protocol.
Zoals aangekondigd zou vakvereniging ProFri, samen met de Vereniging Chinese-Aziatische Horeca Ondernemers (VCHO), het Nederlands Horeca Gilde (NHG) voor het weekend nog komen met een voorlopige versie van hun gezamenlijk protocol.
Risicobeheersing: gezondheidscheck, afstand houden en hygiënemaatregelen vormen de basis van de RIVM-richtlijnen en de maatregelen van de Rijksoverheid.
VCHO, ProFri en NHG vragen om verduidelijking enkele regels Premier Mark Rutte heeft gesproken; de kogel is door de kerk. Vanaf 1 juni om 12.00 uur mag het zitgedeelte van cafetaria’s en restaurants weer open voor maximaal 30 eters ter plekke.
Volg ons:
FaceboookTwitter