Nieuws

Online gezondheidscheck sterk vereenvoudigd

Geplaatst: 26-08-2020

De populaire online gezondheidscheck van website Veiliguitindehoreca.nl is sinds vandaag sterk vereenvoudigd. Dagelijks wordt hij duizenden keren gebruikt.

Lees verder

Onduidelijkheden in noodverordening leiden tot willekeur bij beboeting

Geplaatst: 11-06-2020

Brancheorganisaties VCHO, ProFri en NHG luiden de noodklok. Er bestaat zoveel onduidelijkheid over de begrippen ‘zelfstandige functie’ en of ‘afzonderlijke ruimtes’ in horecabedrijven, dat de regels overal verschillend worden uitgelegd en onderhevig is aan willekeur.

Lees verder

Check van gezondheid medewerkers nu mogelijk

Geplaatst: 04-06-2020

Platform Veilig Uit In de Horeca heeft een functie toegevoegd aan haar website. Naast de gezondheidscheck voor gasten, kan nu ook eenvoudig de gezondheid van medewerkers worden gecheckt. Brancheorganisaties VCHO, ProFri en NHG komen met deze extra dienst tegemoet aan wensen uit de markt.

Lees verder

Succesvolle start van online gezondheidscheck voor gasten

Geplaatst: 02-06-2020

Voor veel ondernemers voelde het gisteren als een nieuwe start. Een van de collega’s verwoordde het als volgt: ‘Ik vond de aanloop naar de heropening spannender, dan toen ik met mijn zaak begon’.

Lees verder

De kogel is door de kerk! Meer ruimtes, meer gasten.

Geplaatst: 30-05-2020

Het nieuwe landelijke model van de noodverordening geeft ruimte aan horecabedrijven met meerdere zelfstandige functies onder één dak.

Lees verder

Chatbot helpt ondernemer én gast per 1 juni

Geplaatst: 26-05-2020

Brancheorganisaties VCHO, NHG en ProFri lanceren een voorziening die het ondernemers eenvoudiger maakt per 1 juni te voldoen aan het corona-protocol.

Lees verder

Horecaprotocol voor iedereen; Voorlopige versie nu beschikbaar

Geplaatst: 23-05-2020

Zoals aangekondigd zou vakvereniging ProFri, samen met de Vereniging Chinese-Aziatische Horeca Ondernemers (VCHO), het Nederlands Horeca Gilde (NHG) voor het weekend nog komen met een voorlopige versie van hun gezamenlijk protocol.

Lees verder

Gezondheidscheck voor gasten die willen blijven eten; Zo zit dat eruit

Geplaatst: 20-05-2020

Risicobeheersing: gezondheidscheck, afstand houden en hygiënemaatregelen vormen de basis van de RIVM-richtlijnen en de maatregelen van de Rijksoverheid.

Lees verder

Kogel is door de kerk; op 1 juni vanaf 12.00 uur open

Geplaatst: 20-05-2020

VCHO, ProFri en NHG vragen om verduidelijking enkele regels Premier Mark Rutte heeft gesproken; de kogel is door de kerk. Vanaf 1 juni om 12.00 uur mag het zitgedeelte van cafetaria’s en restaurants weer open voor maximaal 30 eters ter plekke.

Lees verder