Gezondheidscheck

Veilig Uit In De Horeca is het corona-platform van de brancheorganisaties VCHO, NHG en ProFri, opgesteld volgens de richtlijnen in het verplichte corona-protocol.

Iedereen kan 24 uur per dag volledig gratis gebruik maken van de online gezondheidscheck op dit platform.

1. Voorkom lang wachten

Met deze tool is de gezondheid van horecagasten en medewerkers simpel te checken en voorkomt onnodig oponthoud bij aankomst. Bovendien komt deze online gezondheidscheck de zorgvuldigheid ten goede.

2. Voorschriften en protocol

De voorschriften zijn gebaseerd op het modelnoodverordening van de Rijksoverheid en de laatste corona-richtlijnen van het RIVM. De drie vakorganisaties hebben hun protocol op basis van deze richtlijnen opgesteld en wordt actueel gehouden.

3. Check gezinshoofd

Indien een huishouden komt eten, hoeft alleen het gezinshoofd de gezondheidscheck te ondergaan. Als huishouden gelden samenwonende gezinsleden (samenwonende studenten gelden niet als huishouden). Horecaondernemers kunnen bij reservering vooraf verwijzen naar de tool op deze website; zowel de ondernemer als consument vindt hier informatie over het corona-protocol.

4. Géén gezin?

Overige gasten die samen aan tafel willen maar géén gezinshuishouden vormen, dienen allen een gezondheidscheck te ondergaan en mogen maximaal met 2 personen aan één tafel. Vanaf 3 personen moet de onderlinge afstand van anderhalve meter gehandhaafd worden.

5. Gebruik QR-code

Consumenten die de horeca bezoeken, kunnen de online gezondheidscheck automatisch starten door bij de ingang van een horecabedrijf de QR-code te scannen. De privacy is gewaarborgd, want er worden geen persoonlijke gegevens vastgelegd. Ondernemers kunnen deze code, samen met een handige poster downloaden van deze website. Het gebruik ervan is volledig gratis.