Online gezondheidscheck sterk vereenvoudigd

Vanaf woensdag 28 april 2021 mogen de horecaterrassen weer open. Dit gaat echter gepaard met de nodige restricties om de volksgezondheid te waarborgen. De Horeca Alliantie heeft het horeca protocol aangepast. In de nieuwe versie staan de huidige voorwaarden beschreven. Dit protocol is getoetst bij de betrokken ministeries in Den Haag.

Om de heropening van de horeca succesvol te maken is het van belang dat alle horecaondernemers zich aan de richtlijnen van Rijksoverheid en het RIVM houden. Mede daarom is het protocol beschikbaar voor iedereen en willen wij het graag via dit platform delen.

Naleving van de regels

Wij raden je aan het protocol goed te bestuderen en te kijken hoe je de richtlijnen en maatregelen van het RIVM en de Rijksoverheid in jouw bedrijf kunt implementeren. De maatregelen genoemd in dit document zijn bedoeld om de veiligheid van jouw gasten en medewerkers te waarborgen en de overdracht van het COVID-19 virus tot een minimum te beperken. Let op: Je bent als ondernemer verantwoordelijk voor de naleving van de regels in én rondom jouw zaak.

Omdat de situatie rondom COVID-19 voortdurend verandert, is dit een dynamisch document dat steeds aangepast wordt aan de geldende noodverordeningen en richtlijnen van de Rijksoverheid en het RIVM.